Tips til gratis sommeraktiviteter med barna

19.05.2022

Sommerferien nærmer seg, og du kjenner kanskje på presset om å finne på uendelig med dyre aktiviteter for barna.

Men det trenger ikke å koste så mye å kose seg i sommer. Du kommer langt med niste og en ekstra genser i sekken.

Gutt som leker med vann fra hageslange
En vannslange kan være god og rimelig underholdning for barna på en fin og varm sommerdag.

Gå turer i nærområdet 

Trenger du inspirasjon til nye turer i ditt nærområde kan du sjekke ut www.ut.no. Der finner du tips til turer du kan gå i hele landet, og du kan sjekke vanskelighetsgrad. Pakk med niste og ta familien med på tur. Sjekk værmeldingen før dere går og ta med nok klær. En tur i skogen i regnet kan være utrolig spennende så lenge man er varm og tørr.  

Besøk biblioteket 

Har du barn som er glad i å lese? Da er den perfekte aktivitet for en regnværsdagen god tur til biblioteket. Her kan barna utforske og drømme seg bort i uendelige verdener og historier. Kanskje finner dere noe dere kan lese sammen? 

Dra til stranden 

Bor dere i nærheten av en strand, trenger man ikke pakke med seg mer enn badetøy og niste for å få en kjempefin dag! En badeplass byr på mange spennende aktiviteter. Og du, du MÅ ikke bade. Dere kan vasse, lete etter krabber under steiner, leke i sanden (å grave noen ned er som regel gøy for både store og små), leke i naturen rundt badeplassen eller bare slappe av og nye været. 

Overnatt ute 

Er dere glade i friluft, eller har et ønske om å bli det? Prøve en natt under åpen himmel. Man trenger ikke nødvendigvis en hel masse utstyr for å få det til. En lavterskel versjon kan være å ta med madrassen og dyna ut på terrassen for natten. Har dere tilgang på soveposer og telt, kan dere sove i hagen eller i skogen.  

Spill brettspill 

Den gode gamle klassikeren brettspill. Brettspill har vært kilde til uendelig mye engasjement, moro og opphetede diskusjoner i en årrekke. Kanskje det er på tide å dra de frem igjen? 

Fiske krabber 

Når var sist gang du prøvde å fiske krabbe? Har du også minner om hyssing og knuste snegleskjell i et håp om å få tak i en krabbe under brygga? Nå til dags kan man kjøpe egne stenger spesielt til krabbefiske, men den gode gamle varianten er ganske koselig den også.  

Skattejakt 

Gjør det i hagen eller i skogen. Det krever litt innsats i å grave ned en liten overraskelse og å tegne et kart, men det er noe alle kan få til. Vanskelighetsgraden avgjør du! 

Spis middagen ute 

Det er ikke alltid man må ha store planer for dagen for å gjøre den spennende. Ta frem grillen eller ta med maten ut på terrassen. Har du ikke terrasse eller hage kan dere kanskje finne en lekeplass eller park med grillmuligheter.  

Gå på let etter nye lekeplasser 

Lekeplass er som regel en stor slager hos barna, men kanskje har dere gått lei av å være på de samme plassene hver dag. Gå en tur i nærområdet og sjekk om dere finner noen spennende lekeplasser dere ikke har oppdaget enda. Kanskje får dere en ny favoritt.  

Gjør ingenting 

Ferier kan ofte føre til et aktivitetspress uten like. Vit at det er helt greit å ikke gjøre noe eller å ikke legge planer. Å gjøre ingenting er høyst undervurdert. Tillat deg selv å slappe av og å tenke på alt eller ... ingenting. 

Vi håper du fant noen aktiviteter til sommerferien! Vi vet at ferier ofte kan bli dyrt, derfor er det viktig for oss å påpeke at det ikke må være det. Din tilstedeværelse er mye viktigere enn dyre utgifter til lekeland, badeland og andre land. Den har også en mye større verdi for familien din, enn hva et forbrukslån ville ha gitt. God fornøyelse med planleggingen! 

Trenger du hjelp med å få orden på økonomien?

Se hva vi kan gjøre for deg
illustration

Økonomisk rådgivning

Denne artikkelen er en del av kategorien Økonomisk rådgivning, en samling artikler som tar for seg temaer knyttet til privatøkonomi, som familie, barn, livsstil, jobb, hjem og bolig, bil og motor, hytte og fritid, livsendringer, sparing og investering. Les mer om Økonomisk rådgivning

Banken som hjelper deg med å få orden på økonomien
Se hva vi kan gjøre for deg