illustration

Økonomisk førstehjelp

Vi tilbyr hjelp til deg med økonomiske utfordringer, selv om du har inkasso,  betalingsanmerkninger eller ikke får lån i andre banker. Når du har fått tilbake kontrollen over økonomien og har fått refinansiert boliglånet ditt tilbake til en "vanlig bank", regner vi deg som friskmeldt. Det kaller vi økonomisk førstehjelp.

21020 Kraft Bank-058_red_WEB-1
Våre rådgivere hjelper deg gjerne med å rydde i økonomien.

Refinansiering - en vei ut av økonomiske utfordringer

Eier du bolig og har usikret gjeld som du sliter med å betale, kan refinansiering med sikkerhet i bolig være løsningen for deg. Mange av våre kunder har allerede inkasso, en eller flere betalingsanmerkninger, en komplisert økonomi, eller har fått nei til refinansiering av sin vanlige bank. Dette er ikke et hinder for oss. 

Når vi refinansierer og tar sikkerhet i en bolig samler vi dine eksisterende usikrede lån inn i et nytt boliglån. Dette gir deg, som oftest, en lavere rente og lengre betalingstid på din usikrede gjeld. Altså, det usikrede lånet vil koste deg mindre, og i tillegg blir de månedlige kostnadene mindre, fordi de ikke skal betales tilbake like raskt.  

For noen er dette løsningen for å unngå inkasso og betalingsanmerkninger. 

For deg som ikke eier bolig, kan en realkausjonist være løsningen. Da må noen andre, som oftest et familiemedlem, stille sin bolig som sikkerhet for ditt lån. Vi tar da pant i din realkausjonist sin bolig, men det er du som betaler på renter og avdrag.

Vil du ha mer informasjon? Les alt du trenger å vite om refinansiering med sikkerhet her.

Banken som hjelper deg med å få orden på økonomien

Søk om refinansiering
illustration
Hvem kan søke om refinansiering?
Hva er fordelene med refinansiering?
Kan jeg søke om forbrukslån i Kraft Bank?
Hva skiller Kraft Bank fra andre banker på markedet?
Hvor lang tid tar det å bli gjeldsfri?
Hva med stigende renter?
Hvordan søker jeg om refinansiering?

For Frode og Marit ble oppussingen for 15 år siden en vond spiral

Les om hva som ble løsningen for dem

Veien mot økonomisk krise og hvordan du kan snu det.

Livet er uforutsigbart. Man vet aldri hva som kommer rundt neste sving. Du kan vikle deg inn i økonomisk rot du ikke ser en vei ut av. Eller du kan bli rammet av arbeidsledighet, skilsmisse eller sykdom – som igjen får konsekvenser for hverdagsøkonomien din. 

Det er enklere enn du tror å miste kontrollen. Mange av våre kunder har høy inntekt og i utgangspunktet en solid økonomi, men har kanskje mistet kontrollen i en periode.

Starten er gjerne at en regning blir liggende, og så kommer det en purring. For mange er allerede dette ubehagelig. En purring koster deg ekstra, men utover det har den ikke store konsekvenser.

Ved å refinansiere dyr gjeld inn i et nytt boliglån, kan din økonomiske situasjon bli mer forutsigbar.

21020 Kraft Bank-059_WEB
Våre rådgivere samarbeider ofte sammen for å finne den beste løsningen for kunden.

Har du fått en purring?

Alle regninger og lån du får har en bestemt dato til når det skal betales. Hvis du glemmer å betale regningen etter fristen vil du få en purring kort tid etter.

Det kan gjerne gå helt fint å betale et purregebyr på én regning, men har du mange ubetalte regninger som hoper seg opp, kan det plutselig bli uoversiktlig og vanskelig å betale. Ofte blir folk redde og skamfulle over å ha mistet kontrollen. Mange gjemmer problemet vekk istedenfor å stå til ansvar for all gjelden som har bygget seg opp. Nettbankskrekk og postkasseskrekk er noen av de tingene som ofte går igjen. Gjelder dette deg? kan du lese mer om det i artikkelen våre tips til å bli kvitt postkasseskrekk.

Inkassovarsel har en kort vei til et inkassokrav.

De aller fleste har opplevd og få et inkassovarsel, som er ufarlig i seg selv annet enn at du må betale ekstra. Hvis regningen sendes til inkasso, får du med en gang høye gebyrer og renter. Inkassoselskapet vil kreve å få betalt pengene som er ubetalt. Utsetter du kravet eller ikke har mulighet for å betale vil saken din bli sendt inn til forliksrådet som deretter vil starte en rettslig inndriving av pengene dine. Har du spørsmål rundt dette med inkasso kan du lese mer i artikkelen spørsmål og svar om inkasso her.

Dame som smiler og ser glad ut

Har du fått betalingsanmerkning?

Betalingsanmerkning er en anmerkning som er registrert på deg som person for en uoppgjort inkassosak. Altså at du ikke har betalt en regning, selv om kreditoren din har gått rettens vei for å få pengene sine. Har du for eksempel lønnstrekk, utlegg, forelegg eller er konkurs, da har du betalingsanmerkning. Her kan du lese flere spørsmål og svar om hva en betalingsanmerkning er. 

En betalingsanmerkning kan gjøre store utslag for økonomien din. Du vil få avslag hvis du søker om kreditt, lån, forsikring og til og med mobilabonnement. Dette er fordi en betalingsanmerkning viser på kredittsjekken tilbyderne gjør av deg, og for dem betyr det at det finnes en for stor risiko for at de ikke får pengene sine tilbake. På grunn av dette er det lurt å prøve å bli kvitt betalingsanmerkninger så fort som mulig. En måte å gjøre det på er å refinansiere gjelden din inn i et nytt boliglån hos en bank som spesialiserer seg på utlån til mennesker med betalingsanmerkninger eller andre økonomiske utfordringer. 

Her kan du lese mer om hvordan refinansiering kan hjelpe deg som har betalingsanmerkning. 

 

Rådgiver

Kredittsjekk deg selv

Har du mistet oversikten og er usikker på om du har inkassosaker eller betalingsanmerkninger? Denne informasjonen kan du finne ved å bruke BankID og logge deg inn hos kredittopplysningsbyråer og gjeldsregister. Denne informasjonen er gratis tilgjengelig for deg, selv om det er mange som tilbyr å ta en kredittsjekk av deg mot betaling. 

Les videre her om hvordan du kan ta en kredittsjekk av deg selv. 

Konsekvenser av økonomiske utfordringer

Konsekvensene av inkasso og betalingsanmerkninger kan ta forskjellige former. Ofte kommer det an på om du eier bolig eller bil, og om du har inntekt. 

Har du inntekt men ikke eier bolig vil det trolig føre til utleggstrekk, også kalt lønnstrekk. Her kan du lese mer om hva du må passe på hvis du har fått utleggstrekk.

Eier du bolig vil kreditorer ofte først prøve å sikre seg pant i boligen din. Du vil da få beskjed om at kreditor har tatt utlegg eller utleggspant i din bolig.

Dette kan i ytterste konsekvens føre til at boligen din må legges ut for tvangssalg. Et tvangssalg kan oppleves opprivende for familiene som går igjennom det.  Men kan du vise kreditor at du jobber med en løsning, kan tvangssalget bli stoppet. Les mer om hvordan du kan stoppe tvangssalg her. 

Når vi ikke kan hjelpe

Det er dessverre ikke alle vi har mulighet til å hjelpe. For noen har de økonomiske utfordringene gått så langt at de har fått for mye gjeld til at vi finner en løsning.

Det er tøft å stå i en hverdag med økonomiske utfordringer og bekymringer. Det er viktig å vite at det finnes andre løsninger eller ordninger som kan hjelpe videre. Les gjerne vår artikkel Når vi ikke har mulighet til å hjelpe.

Banken som hjelper deg med å få orden på økonomien
Se hva vi kan gjøre for deg