Refinansier med sikkerhet i bolig

Refinansiering med sikkerhet i bolig – Hva betyr det?

Refinansiering med sikkerhet i bolig betyr oftest å samle dine eksisterende usikrede lån, inn i et nytt boliglån. Dette gir deg en lavere rente og lengre betalingstid. Altså, det usikrede lånet vil koste deg mindre, og i tillegg blir de månedlige kostnadene mindre, fordi de ikke skal betales tilbake like raskt.  

For noen er dette løsningen for å unngå inkasso og betalingsanmerkninger. 

Hvem passer refinansiering med sikkerhet i bolig for?

Eier du bolig og har usikret gjeld som du sliter med å betale, kan refinansiering med sikkerhet i bolig være løsningen for deg. Mange av våre kunder har allerede inkasso, en eller flere betalingsanmerkninger, en komplisert økonomi, eller har fått nei til refinansiering av sin vanlige bank. Dette er ikke et hinder for oss. 

For deg som ikke eier bolig, kan en realkausjonist være løsningen. Da må noen andre, som oftest et familiemedlem, stille sin bolig som sikkerhet for ditt lån. Vi tar da pant i din realkausjonist sin bolig, men det er du som betaler på renter og avdrag. 

Trenger du å få orden på økonomien?

Send oss en søknad
illustration

Hvor lang tid tar det å betale ned gjeld som er refinansiert?

Det er viktig å huske på at vi ikke kan fjerne noe av gjelden din, men vi gjør den mer håndterbar. Det gjør vi med å bake din gjeld inn i et nytt boliglån, altså forlenger betalingstiden på din opprinnelige gjeld, som betales ned over 25 år. Det er dette sammen med en ofte lavere rente, som gjør at de månedlige kostnadene blir lavere  

Vårt mål er at du skal kunne flytte lånet ditt tilbake til en “vanlig” bank med lavere boliglånsrente når du har fått tilbake kontrollen på økonomien. Det varierer hvor lang tid det vil ta. Noen er kunde hos oss i to uker mens andre blir hos oss i noen år. Det viktigste er å få ryddet opp i inkasso og betalingsanmerkninger og så kan det også lønne seg å vise en ny bank at du har klart å holde kontroll over tid.

Det er derfor ikke meningen at du skal ha et boliglån med rundt 8% rente for alltid, men for en periode slik at du kommer deg à jour med regninger. Når du har fått kontroll over din økonomi står du selv fritt til å søke finansiering i ny bank. 

Anita mener god rådgivning er det viktigste vi kan tilby

Les mer
Hvem kan søke om refinansiering?
Hva er fordelene med refinansiering?
Kan jeg søke om forbrukslån i Kraft Bank?
Hva skiller Kraft Bank fra andre banker på markedet?
Hvor lang tid tar det å bli gjeldsfri?
Hva med stigende renter?
Hvordan søker jeg om refinansiering?

Renten på lån bestemmes på bakgrunn av søkers økonomiske situasjon.
Eksempel. Refinansiering med pant i bolig fra 8,00% nominell rente. Effektiv rente er 8,62% ved et annuitetslån på 2.000.000,- nedbetalt over 25 år. Etableringsgebyr fra 2-4% av lånesummen, termingebyr 75,- per måned. Totalt 4.693.397,-. 

Banken som hjelper deg med å få orden på økonomien
Se hva vi kan gjøre for deg