Når vi ikke har mulighet til å hjelpe.

02.04.2023

Vi beklager, men det er dessverre situasjoner der vi ikke har mulighet til å tilby hjelp. Vi vet at det er tøft å være i en situasjon med økonomiske utfordringer.

 

 

Vår erfaring er at du kan få god støtte og hjelp videre med å følge noen av disse rådene nedenfor.

 

  1. Søk støtte hos nær familie/venner

Vi oppfordrer deg alltid til å åpne opp for dine nærmeste venner eller familie og dele situasjonen din med dem. Ofte kan det å diskutere dine utfordringer med noen som står deg nær, hjelpe deg med å få et friskt perspektiv og utforske mulige løsninger sammen. De vil også bedre kunne forstå og støtte deg i de endringer du bør gjøre for å endre din økonomiske hverdag. Forventningspresset blir mye mindre..

  1. Gjeldsrådgivning hos Nav

Nav har en rekke ressurser og informasjon om økonomi og gjeld tilgjengelig på deres nettsider. Deres rådgivere kan gi deg gode råd og veiledning om hvordan du kan håndtere gjeldsproblemer. For mer info kan du sjekke ut på nav sin side https://www.nav.no/okonomi-gjeld. Tjenesten er helt gratis.   

  1. Løpende kontakt med kreditorer

Søke reduksjon av skyldig gjeld, ved at de sletter gebyrer/renter. Forlenger løpetid på gjelden. Få en betalingsplan begge parter kan enes om. Der det er mulig for reduksjon av månedsbeløpet ved å forlenge løpetiden på gjelden.

Gjeldsordning kan være et alternativ.

Les mer om gjeldsordning her
illustration

Husk at det viktigste er å ikke gi opp. Ved å aktivt søke etter alternativer og være åpen for ulike løsninger, kan du øke sjansene for å finne en vei ut av gjeldsproblemene dine.

Det er tøft å stå i en hverdag med økonomiske utfordringer og bekymringer. Vi håper derfor at du ved å følge rådene ovenfor kan finne en vei til en lettere økonomisk hverdag.

Vi ønsker deg masse lykke til!

Banken som hjelper deg med å få orden på økonomien
Se hva vi kan gjøre for deg