Høstferie som ikke trenger å koste skjorta

02.10.2022

Høstferien er den ferien som ofte kan komme litt brått på. Du har gjerne akkurat komt deg godt i gang med alle de dagligdagse rutinene og det kan kanskje være litt vanskelig å finne på noe å gjøre.

Vi har derfor satt opp noen forslag til hva du kan finne på og hvor du kan få inspirasjon til aktiviteter som ikke trenger å koste for mye. 

Familie som går tur i skogen på høsten

Ut på tur aldri sur

Ønsker du å ta familien ut på fjelltur vil vi anbefale å sjekke ut turistforeningen eller ut.no. Her vil du finne mange turtips rundt om i landet og kjekke tips til hva du kan gjøre. Mangler du noe turutstyr eller klær, men ikke har råd til å kjøpe, bør du sjekke ut Bua.no. De har masse forskjellig du kan låne helt gratis.

Det kan også være gøy å besøke museum eller besøksgårder spesielt for familier. Visitnorway.no har veldig god oversikt på hva du kan finne av gårder og museum rundt om i landet.

Man må ikke alltid reise på ferie

Noen ganger kan det også være ekstra kos å bare være hjemme, spesielt hvis høstregnet pøser ned. Hva med å spille noen brettspill eller kort med familien? Eller ha filmmaraton, legge dyner og madrasser ned i stuen, poppe popcorn og annet digg.

Andre aktiviteter som også kan være gøy å gjøre innendørs er å lage ting sammen med barna. Hva med å lage hjemmelaga pynt? Finn noen høstblader, kongler og greiner ute, disse kan brukes til å lage masse forskjellig koselig pynt i hjemmet. Eksempler kan være bilderammer, veggpynt, keramikkskåler, kranser, eventuelt lage noe til Halloween hvis dere skal feire det. Det er bare fantasien som legger stopper.

 

Vinterferie og høstferie kan i noen deler av landet være relativt likt.

Sjekk også ut våre rimelige vinterferie tips.
illustration

Økonomisk rådgivning

Denne artikkelen er en del av kategorien Økonomisk rådgivning, en samling artikler som tar for seg temaer knyttet til privatøkonomi, som familie, barn, livsstil, jobb, hjem og bolig, bil og motor, hytte og fritid, livsendringer, sparing og investering. Les mer om Økonomisk rådgivning

Banken som hjelper deg med å få orden på økonomien
Se hva vi kan gjøre for deg