Sindre (51) pusset opp med forbrukslån. Når kostnadene ble for store ble refinansiering løsningen.

08.01.2023

En litt vel overivrig Sindre Røstad trodde han hadde kontroll på økonomien. Da han møtte stengte dører i de ordinære bankene, gikk varselklokkene. Løsningen fant han gjennom en avisartikkel.

– Jeg er kanskje et klassisk eksempel. En litt vel overmodig 50-åring som vil realisere ting. Det var kalkulert, men jeg ble litt for ivrig, sier Sindre Røstad før han forklarer hvordan han havnet i økonomiske problemer – og hvordan han gjenvant kontrollen.

Mann med blått regntøy står i en hage
Sindre Røstad. Foto: Schibsted Partnerstudio

Problemet startet med at han var i overkant utålmodig etter å komme i gang med et oppussingsprosjekt.

Planen var å pusse opp huset. I tillegg ville han bygge på en leilighet som ligger i tilknytning til boligen han og kona eier på Nesodden utenfor Oslo.

«Jeg visste at vi hadde verdier, men på grunn av at gjelden min var mer enn fem ganger inntekten min, fikk jeg nei fra alle bankene jeg kontaktet. Da løste jeg det med forbrukslån», sier 51-åringen.

Beholdt boliglånet i ordinær bank

Med totalt 10 millioner kroner i lån, innså han at han i 2019 måtte foreta seg noe.

I en avisartikkel hadde han sett at den tidligere storspilleren i volleyball Bjørn Maaseide hadde startet spesialbank. Kanskje Kraft Bank kunne være løsningen?

Det var full klaff.

Mann står på en terrasse i regnet
Foto: Schibsted Partnerstudio

– Jeg må bare få lov til å berømme jobben seniorrådgiveren i Kraft Bank gjorde for meg. Han så meg og hele prosjektet, ikke bare tallene, sier Røstad i dag.

Kraft Bank gikk dypere inn i materien enn det Røstad hadde opplevd tidligere og hadde tro på at han kunne få kontroll på de økonomiske vanskelighetene.

Banken ble en fin mellomstasjon for å gjenvinne kontrollen over privatøkonomien.

– De tok 2. prioritetslån, slik at jeg slapp å flytte boliglånet og fikk beholde den gunstige renten jeg hadde på det. De gav meg også avdragsfrihet med tanke på at dette var en kortsiktig mellomløsning frem til jeg fikk solgt leiligheten jeg pusset opp, sier Røstad.

Kraft Bank tar per i dag mellom 6-8 prosent rente, og planen var hele tiden å komme seg tilbake til ordinær bank så fort han var økonomisk skikket til det.

Arne - Rådgiver-1
Seniorrådgiver Arne Turlid

Banken vil bli kvitt kundene sine

– Det tar seg bedre ut å komme til en ordinær bank når du har ett lån og ikke mange smålån i histen og pisten. Målet med Kraft Bank var hele tiden at det var en mellomløsning. Jeg skulle tilbake i vanlig bank igjen raskest mulig, sier Røstad.

Det er som musikk i ørene til Arne Turlid, seniorrådgiver i Kraft Bank.

– Vi ønsker ikke at kundene skal være hos oss. Vi vil at de skal tilbake i ordinær bank så fort som mulig. Det er mange kunder som tar kontakt, som jeg ber kontakte ordinær bank først. Får de ikke hjelp der, må de komme tilbake til oss, sier Turlid, som legger til at Kraft Bank ikke tilbyr fastrente, men har rentegaranti.

– Dersom vi hadde hatt fastrente, måtte kundene sittet lenger i kundeforholdet med oss. Med rentegaranti kan de avslutte kundeforholdet med Kraft Bank når de er økonomisk friskmeldt. Det koster dem ingenting ekstra om det tar tre måneder eller tre år, sier Turlid.

Skrevet av Schibsted Partnerstudio for Kraft Bank.

Trenger du hjelp med å få orden på økonomien?

Se hva vi kan gjøre for deg
illustration
Banken som hjelper deg med å få orden på økonomien
Se hva vi kan gjøre for deg