Vi kjenner oss igjen i at barnebursdager kan bli en dyr affære.

Er det virkelig nødvendig å bestille bursdagen på lekeland eller en trampoline park, bestille tre etasjes Elsa eller Spiderman kake for at barnet skal få en uforglemmelig feiring?

Vi tenker nei, og har laget en liste på alternative bursdagsfeiringer som ikke trenger å koste for mye.

Bursdag hjemme

Hvis vi først tar utgangspunkt i at bursdagen skal feires hjemme, kan det være lurt å se på hvor mange som skal inviteres. Har du en liten leilighet er det gjerne ikke nødvendig å presse inn en hel klasse.

Pynt

Se etter tilbud i butikker som Europris eller Nille . Det kan være mye å spare på  pynt, servietter, ballonger og andre festartikler.

Tema

Har poden et spesielt tema det ønsker seg? Si du har en My Little Pony-fan som ønsker seg heste-tema, kan dere heller bruke rimelige ballonger og servietter i pastellfarger istedenfor dyrere ting med bilder på. Involver barnet og prøv å finn kreative måter å pynte på, til en rimeligere penge.

Elsker barnet ditt Minecraft, er en brun duk og grønne servietter helt topp. Kanskje dere har noen pappesker til overs som dere kan male og lage blokker av?

Mat

Barn er opptatt av å leke og sitter veldig sjeldent lenge ved bordet. Lag noe som går fort og lettvint.

Pølse i brød, pizza eller taco kan være topp for de minste.

For de barna som er store nok til å smøre mat selv er det stas å få lage sin egen polarbrødpizza med det de liker best.

Husk; barn bryr seg ikke om litt søl, så ta noen dype pust og la det stå til.

Kaker kan også lages selv, barn bryr seg sjeldent om kaken er kjøpt eller laget selv. Det er mange unger som er glad i frukt, og spiser ofte mer om det er kutta opp eller dandert på en morsom måte.

Aktiviteter

Husker du de gamle klassikerne hviskeleken og mimeleken? De er like morsomme for barn i dag som da vi var små. De krever også minimalt med planlegging og plass. Er du i det kreative hjørnet kan du til og med skrive en adjektivhistorie. Det slår godt an for både store og små.

Bursdag ute

Et godt alternativ er å feire bursdagen ute. Da trenger en ikke tenke så mye på antall personer.

De aller fleste har et tur eller uteområde i nærheten. Turområder som har gapehauker eller bålplasser kan være greit som et holdepunkt om været ikke viser seg fra sin beste side.

Mat

Det kan være lurt å finne en grillplass eller bålplass. Eksempel på grillmat kan være pølser, marshmallow, pinnebrød og annen mat som kan grilles. Alt som kan grilles på en pinne er helt topp!

For å unngå søl i tursekken din, er cakepops, lefser og frukt eksempler på gode desserter.

Aktiviteter

Det er mange kjekke leker og aktiviteter som kan gjøres i naturen. Noen eksempler kan være at barna skal finne ulike ting i skogen, krysse av på en liste med bilder på hva de skal finne. Første personen som har funnet det kan få en premie. Også skattejakt, hvor du gjemmer flere ting i naturen for å la barna finne dem er gøy. Rebus og hinderløype er også kjekke aktiviteter som du og poden kan planlegge sammen.

 

Ønsker barnet ditt likevel å feire bursdagen sin på lekeland?

Hva med å høre med andre barn i klassen/barnehagen som også har bursdag i samme tidsperiode? Lage en felles feiring. Det vil bli billigere å feire sammen for da kan flere foreldre dele på regningen.

Det finnes mange rimelige alternativer til en barnebursdag som er gøy for barna. Det viktigste man bør tenke på er å planlegge godt i forkant. Det som oftest er viktigst for barna er å være sammen og leke.