Hva er omstartslån?

20.01.2021

Omstartslån er å erstatte ett eller flere eksisterende lån med ett nytt lån med pant i bolig, også kalt refinansiering.

I en omstart vil vi sørge for å slette eventuelle betalingsanmerkninger og betale de kravene du har mot deg. Vi vil gi deg ett nytt lån med en høyere rente enn et vanlig boliglån, men renten er lavere enn det du betaler på kredittkort, forbrukslån og andre smålån.

post-its på et bord

Vårt mål er at du skal kunne flytte ditt lån over til en ordinær bank når du har fått kontroll på din økonomi. Det er derfor ikke meningen at du skal ha en høyere rente på boliglånet ditt for alltid. Når du er klar for å bytte bank, står vi klar for å hjelpe deg videre. Du har ingen bindingstid på ditt lån hos oss, og kan være trygg på at du ikke trenger å betale noe ekstra for å bytte bank når som helst. 

Omstartslån med inkassogjeld  

Har du havnet i en situasjon der du har opparbeidet deg inkassogjeld, kan omstartslån være et alternativ for deg. Når vi tar en omstart, eller refinansierer med sikkerhet i bolig som det også heter, gir vi deg et nytt friskt lån og betaler ut alle dine kreditorer. Vi kan da samle all din gjeld inn i ett lån, ofte med bedre betingelser enn du hadde fra før, slik at du får kun én regning å forholde deg til. 

Dette kan forhindre at din inkassogjeld gir deg betalingsanmerkninger eller at kreditorene dine i verste fall krever at du selger boligen din.

Omstartslån med betalingsanmerkning 

Det kan virke håpløst når dine økonomiske problemer har gått så langt at du har fått en betalingsanmerkning. Men det er mulig å få hjelp. Betalingsanmerkninger gjør det vanskeligere for deg å søke om lån, men hos oss er ikke betalingsanmerkninger en hindring. Mennesker som havner i et økonomisk uføre kan ha mange forskjellige grunner til at de har havnet der de er. Derfor ser vi på hele situasjonen din når vi skal vurdere om vi kan gi deg et omstartslån.  

Omstartslån er også kalt refinansiering. Når vi refinansierer, betaler vi ut dine kreditorer slik at betalingsanmerkningen slettes. Vi samler da all din gjeld på ett sted, slik at det blir lettere for deg å holde oversikt. Sammen med deg setter vi opp en økonomisk plan slik at du på sikt skal kunne flytte ditt lån over til en vanlig bank.  

Ta kontakt med oss

Etter en omstart i Kraft Bank skal du ha en friskmeldt økonomi. Deretter kan du  flytte boliglånet til en ordinær bank med lavere rente. Vil du ha hjelp til å få kontroll på økonomien?

Trenger du hjelp med å få orden på økonomien?

Se hva vi kan gjøre for deg
illustration
Banken som hjelper deg med å få orden på økonomien
Se hva vi kan gjøre for deg