Hvordan kan jeg sjekke opp en betalingsanmerkning?

06.10.2022

For å finne ut om du har fått en betalingsanmerkning anbefaler vi at du sjekker gratis hos et kredittopplysningsbyrå som Experian eller Soliditet/Bisnode.  

Der finner du informasjon om hva du eier, din inntekt, skatt, heftelser og betalingsanmerkninger.  

En betalingsanmerkning er en anmerkning som er registrert på deg som person for en uoppgjort inkassosak. Når din kreditor går rettens vei for å kreve inn penger i form av for eksempel lønnstrekk eller utlegg i bolig får du en betalingsanmerkning.  

For å gjøre det enkelt, forklarer vi under hvor du finner informasjonen du leter etter på begge nettsidene. Vi tar forbehold om at sidene kan ha endret seg.  

christin-hume-Hcfwew744z4-unsplash-768x512

Experian

Logg deg inn med BankIDhttps://www.experian.no/ og klikk på fanen “personlig kredittinformasjon”. Der vil du kunne finne informasjon om dine eventuelle betalingsanmerkninger. Du vil også finne informasjon om din lønn og skattenivå her.  

Soliditet

Gå til https://soliditet.no/privatpersoner/menu og logg deg inn med BankID. Når du har logget deg inn, velger du å se mer om “Mine opplysninger.” For å sjekke om du har betalingsanmerkninger velger du fanen “Betalingserfaring.”

Husk: det et helt gratis å sjekke opplysninger om deg selv. Du trenger ikke betale noen for å få vite om du har betalingsanmerkninger eller ikke.  

Trenger du hjelp med å få orden på økonomien?

Se hva vi kan gjøre for deg
illustration

Økonomisk førstehjelp - refinansiering

Denne artikkelen er en del av kategorien Økonomisk førstehjelp, en samling artikler som tar for seg temaer knyttet til en anstrengt øknomisk situasjon, som purringer og inkasso, betalingsanmerkninger, utleggstrekk og tvangssalg. Les mer om Økonomisk førstehjelp

Banken som hjelper deg med å få orden på økonomien
Se hva vi kan gjøre for deg