Mange får avslag på nye lån eller kjøp på kreditt på grunn av betalingsanmerkninger. Flere vet ikke at de har betalingsanmerkning før banken gjør dem oppmerksom på det, ved for eksempel avslag. Heldigvis finnes en mulighet til å kvitte seg med betalingsanmerkninger.

Når får du betalingsanmerkning?

En betalingsanmerkning er en anmerkning som er registrert på deg som person for en uoppgjort inkassosak, hvis du har lønnstrekk, utlegg, forleggsdom eller er konkurs. Har du noe av det nevnte får du altså en betalingsanmerkning.

Betalingsanmerkningen registreres hos kredittopplysningsbyråene slik som Lindorff, Axactor eller Kredinor, og vil oftest bidra til å svekke kredittverdigheten din.

Banker, kredittkortselskaper og de fleste som selger noe på kreditt, vil sjekke mot kredittopplysningsbyråene dersom du søker om kreditt. Da får de opplysninger om betalingsanmerkningen og dette vil ofte medføre at du får automatisk avslag på det du ønsker å låne.

Slik kan du bli kvitt betalingsanmerkning

I noen tilfeller er det mulig å få et lån, selv om du har en eller flere anmerkninger. Da refinansierer du lånene dine og får en mulighet til å kvitte deg med betalingsanmerkningen din.

Sitter du med en betalingsanmerkning, men ønsker hjelp til å kvitte deg med den? Ta kontakt og se om vi kan hjelpe! I slike tilfeller er det ofte lurt å stille sikkerhet i egen eller andres bolig.