Er det tomt for penger til ferieaktiviteter? Vit at du kan skape minner med familien uten å bruke opp sparepengene dine. Vi har listet ned noen ideer til deg:

Far og sønn bygger stor snøball. Det snør.

Dra på fisketur

Er det en liten sannsynlighet for at det ligger en fiskestang i boden? Tørk av støvet og dra på fisketur! Vestlendinger kan besøke kysten. Er du så heldig at du har kuldegrader og fint vær? Da kan isfiske være et fint alternativt. Husk bare å kle dere godt, for fiske i februar er kalde saker.

Besøk skateparken

Flere og flere byer ser verdien i å tilby skateparker til innbyggerne sine. Her kan unge og eldre prøve seg på ny hobby! Alt på hjul fungerer: Sparkesykkel, rullebrett og sykler. Triks i vei!

Aking

Har du snø i vinterferien? Dra til en ny, stor bakke og ak hele dagen! Pakk med niste og sitteunderlag, finn et lunt sted i solen og få en forsmak av påske.

Lån gratis skiutstyr

Du trenger ikke å bruke penger på nytt skiutstyr for å kose deg i skibakken. det kan du låne gratis hos bedrifter i hele Norge. Hør for eksempel med Bua og Kirkens Bymisjon. Du kan finne mer ut om tilbud i din kommune ved å søke på nett.

Utforsk nærområdet

Du kan dra på nye oppdagelser, selv om det ikke er langt unna hjemme. Dersom du vil gå tur med barn, kan du få dem engasjert ved å samle kongler eller spesielle blader. Prøv gjerne å gjøre det til en konkurranse! Hvem finner flest kongler?

Besøk sommerstedene dine

Sommersted på vinterstid, hæ? Ja. Besøk steder på vinteren som du ellers kjenner fra sommeren. Ofte får du en positiv og veldig forskjellig opplevelse på kjente steder. Hva med en tur på favorittstranden?

Arranger skattejakt

Gjør det i hagen eller i skogen. Det krever litt innsats i å grave ned en liten overraskelse og å tegne et kart, men det er noe alle kan få til. Vanskelighetsgraden avgjører du! 

Spis middagen ute

Har du vinterferien hjemme og ønsker å lage variasjon i dagene? Spis middagen ute, selv om det er kaldt! Grill pølser på et bål eller ha pølser på varm termos, for eksempel.

Lag hjemmekino

Vinterferie betyr ikke nødvendigvis fint vær. Ta utekosen med inn. Hvorfor ikke lage hjemmekino med popcorn og en ny familiefilm?

Spill brettspill

Du har dem sikkert liggende i en hylle eller i et skap. Når var sist du brukte dem, egentlig?

Gjør ingenting

Ferier kan ofte føre til et aktivitetspress uten like. Vit at det er helt greit å ikke gjøre noe eller å ikke legge planer. Å gjøre ingenting er høyst undervurdert. Tillat deg selv å slappe av og å tenke på alt eller .. ingenting.

Lag vinterferieprogram

Hvis du vil ha en uke stappet med innhold, som du gjerne vil presentere for andre: Lag vinterferieprogram. Da forbereder du deg til en uke med aktiviteter (ha gjerne en dag med ingenting på planen også), og så kan du presentere det for familien når vinterferien nærmer seg. Å glede seg til en aktivitet eller hendelse er jo halve moroa!

 

Vi håper du fant noen aktiviteter til vinterferien! Vi vet at ferier ofte kan bli dyrt, derfor er det viktig for oss å påpeke at det ikke må være det. Din tilstedeværelse er mye viktigere enn dyre utgifter til lekeland, badeland og andre land. Den har også en mye større verdi for familien din, enn hva et forbrukslån ville ha gitt. God fornøyelse med planleggingen!