Refinansiering med betalings-anmerkning

25.01.2022

Først; en betalingsanmerkning er en anmerkning som er registrert på deg som person for et uoppgjort krav. Dette kan være fra en inkassosak som har ført til lønnstrekk, utlegg, forlegg eller er konkurs.

Har du noe av det nevnte får du en betalingsanmerkning registrert på din person. For å bli kvitt betalingsanmerkningen kan refinansiering være en mulig løsning. Vi tilbyr refinansiering med betalingsanmerkning til mennesker med utfordrende økonomi som kan stille sikkerhet i bolig.

Hender som hviler på et bord.

Refinansiering – Hva betyr det? 

Det er mange måter å ta opp et lån på. Kredittkort og forbrukslån er eksempler på usikret lån. Det betyr at du får låne penger uten å stille noe av verdi som sikkerhet for dem som gir deg lån, mot at du betaler en høyere rente.  Boliglån er et eksempel på sikret lån. Banken som gir deg lånet tar pant i din (eller andres) bolig, mot at du får låne penger til en lavere rente.   

Refinansiering betyr at du flytter eller samler lån til et nytt lån, oftest med bedre betingelser. For eksempel lavere rente eller lengre betalingstid.   

Refinansiering med sikkerhet i bolig betyr oftest å samle dine eksisterende usikrede lån, inn i et nytt boliglån. Dette gir deg en lavere rente og lengre betalingstid. Altså, lånet koster deg mindre, og i tillegg blir de månedlige kostnadene mindre, fordi de ikke skal betales tilbake like raskt. 

Betalingsanmerkning – Hva er konsekvensen av å ha det? 

Banker, kredittkortselskaper og de fleste som selger noe på kreditt, sjekker hvordan det står til med din betalingsevne. Ser de da at det ligger betalingsanmerkninger registrert på deg, vil det ofte føre til automatisk avslag.  

Det vil føre til problemer dersom du skal: 

  • Leie leilighet 
  • Opprette et abonnement. For eksempel, mobilabonnement, strøm, tv, osv.  
  • Handle på kreditt 
  • Tegne forsikring 
  • Søke om lån 

I tillegg vil kravet mot deg bli dyrere. På toppen av det opprinnelige kravet kommer det gebyrer og salærer som du vil måtte betale for å bli kvitt anmerkningen. Klarer du ikke betale dette, kan kreditoren din i verste fall be om å få lagt huset ditt ut for tvangssalg. 

Refinansiering med betalingsanmerkning 

Hos Kraft Bank er ikke betalingsanmerkning et hinder for å få refinansiere sine lån. Flere av våre kunder har en uoversiktlig og ofte komplisert økonomi som vi kan hjelpe til å rydde opp i.  

Ved å stille bolig som sikkerhet finnes det muligheter for å refinansiere lån med betalingsanmerkninger inn i et nytt boliglån. Da samler banken all din gjeld til ett nytt lån, med som oftest bedre betingelser og bedre oversikt. På denne måten blir betalingsanmerkningene dine slettet, og du får et nytt friskt lån. Renta du får på det nye lånet er oftest høyere enn den du har hatt på boliglånet ditt fra før, men den er betydelig lavere enn renta på forbrukslån og kredittkort. På denne måten blir den månedlige kostnaden mindre og du kan få kontroll på økonomien din igjen.  

Vårt felles mål er at du skal kunne flytte lånet ditt tilbake til en ordinær bank. Hos oss får du rentegaranti i 3 år uten bindingstid, slik at du kan flytte lånet ditt når du er klar og har fått kontroll på økonomien din igjen.  

Det er et krav fra vår side at et refinansierings lån skal være til hjelp, og vi gir derfor ikke lån uten at vi ser at du får en bedre situasjon.  

HubSpot Video

Trenger du hjelp med å få orden på økonomien?

Se hva vi kan gjøre for deg
illustration

Økonomisk førstehjelp - refinansiering

Denne artikkelen er en del av kategorien Økonomisk førstehjelp, en samling artikler som tar for seg temaer knyttet til en anstrengt øknomisk situasjon, som purringer og inkasso, betalingsanmerkninger, utleggstrekk og tvangssalg. Les mer om Økonomisk førstehjelp

Banken som hjelper deg med å få orden på økonomien
Se hva vi kan gjøre for deg